In onze bijzondere serie 1 Limburg, 10 vrouwen stellen we graag Denise Vanderbroeck aan jullie voor.
Denise is oprichtster van MUNISA ELEPHANTI waarmee ze de wereld op een liefdevolle en creatieve manier mooier wil verbinden. Daarnaast is Denise ambassadeur van Stichting Intermobiel: een digitale ontmoetingsplaats voor en door jongeren met een lichamelijke handicap of chronische ziekte die minder mobiel of aan huis gebonden zijn.
Denise: āDoor mijn eigen gezondheidsproblemen weet ik hoe het is om niet (volledig) mee te kunnen draaien in de maatschappij. Deze ervaringen Ć©n mijn kennis over het opzetten van een digitaal platform, maken dat ik me zeer verbonden voel met Intermobiel. Ik heb in 2006 meegedaan aan de eerste Mis(s) verkiezing met een handicap, 2 jaar na mijn afstuderen waarbij ik het Power Platform had opgericht voor studenten met een beperking (dit platform heb ik opgericht tijdens mijn studie aan de Hogeschool Rotterdam. Zodat iedereen een gelijke kans zou hebben om te kunnen studeren). Tijdens de genoemde Mis(s) verkiezing kwam ik met Intermobiel in contact en is zoals ze zeggen āde vonk overgesprongenā.
Met Munisa Elepanti wil Denise de wereld – letterlijk en figuurlijk – wat mooier kleuren. Door coaching aan te bieden, kunst te maken en heel veel olifantjes te tekenen. Munisa Elephanti betekent immers olifantskont, een van de weinige dingen die Denise vanwege haar Ehlers-Danlos Syndroom (EDS) nog goed kan tekenen. Denise: āZoān tekening bestaat eigenlijk vooral uit vormen die op een poortje lijken. Een deur naar het onbekende. Dat is vaak eng. Durf jij het aan om door de poort te gaan? Dan kom je misschien wel op een ābumpy roadā, maar beloof ik je dat de zon ās ochtends weer opkomt en de maan ās nachts schijnt.ā