1 Limburg, 10 vrouwen

Vandaag trappen we onze bijzondere serie Topvrouwen af met een échte lokale heldin: Nicole Golsteijn-Heijnen!

Nicole is de drijvende kracht achter Speeltuin Kitskensberg Stichting in Roermond.
Ze is bestuurder en heeft een duidelijke missie: ‘Alle jeugd, ongeacht hun achtergrond, 2 uur per dag buiten laten spelen. Dit draagt namelijk sterk bij aan hun fysieke en mentale gezondheid en werkt preventief tegen onder andere bijziendheid. En, omdat de kinderen van nu qua beleefwereld sterk verschillen van de kinderen van vroeger, daag ik mezelf graag uit om de speeltuin te updaten naar de moderne tijd.’

Nicole heeft het belang van maatschappelijk werk in haar opvoeding meegekregen en toen ze in 2020 vanwege corona haar werk verloor, is ze zich dagelijks gaan inzetten voor de speeltuin. De projecten van de afgelopen jaren komen dan ook van haar hand en heeft ze gerealiseerd, van fondsenwerving tot aan opening.

Speeltuin Kitskensberg Stichting staat erom bekend toegankelijk te willen zijn voor gezinnen met een smalle beurs, ‘de speeltuin is hun achtertuin’.
Daarnaast is de speeltuin ook belangrijk voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.
Nicole: ‘Bestuurder zijn heeft me doen beseffen dat iedereen, maar dan ook echt iedereen, een talent heeft. Ik heb vrijwilligers aangenomen die zeiden nog nooit iets goed gedaan te hebben. Ik kan niets… Aan mij heb je niets… Door allerlei redenen hadden ze een heel laag zelfbeeld. Het is het mooiste cadeau om te mogen zien hoe ze inmiddels in onze speeltuin hun talent hebben gevonden en dit inzetten om de speeltuin toegankelijk, veilig, schoon en leuk te houden.’

Nicole: ‘Verkozen worden tot het leukste uitje van Limburg 2024 voelt dan ook voor alle vrijwilligers, inclusief mezelf, als de hoogst mogelijke waardering die we alleen samen hebben kunnen bereiken!’.

Bedankt voor jouw bijdrage Nicole!

Deel dit bericht