De Verkiezing Topvrouw 2023

Tijdens de Verkiezingsavond op 2 november werd Pamela Habibović verkozen tot Topvrouw Limburg 2023. Haar authenticiteit en natuurlijk leiderschap in combinatie met haar sterke commitment iets voor anderen te betekenen, werden door de jury benoemd als doorslaggevende factoren in hun keuze.

Pamela Habibović Topvrouw Limburg 2023

De jury lichtte dit toe met de volgende passage uit het juryrapport:

‘Als rector magnificus van Universiteit Maastricht ben je verantwoordelijk voor de strategie en het beleid rondom wetenschappelijk onderzoek & onderwijs en ben je het boegbeeld van de universiteit op dit gebied, nationaal en internationaal gezien. Daarnaast ben je hoogleraar en een zeer betekenisvol wetenschappelijk onderzoeker. Een combinatie die jou ijzersterk maakt in hetgeen je doet, zo oordelen ook je collega’s. Ze omschrijven je als iemand die vanuit de inhoud zeer gedreven is om de universiteit sterker en beter te maken en die de juiste bestuurlijke kwaliteiten heeft om dit ook daadwerkelijk te bewerkstelligen. Tegelijkertijd ben je ook iemand die empathisch is, zich inleeft in de belangen van de werkvloer en de studenten. Die zaken goed doordenkt en inhoudelijk vormgeeft, weloverwogen en zeer degelijk voorbereid.

 

Dat alles getuigt van veel kracht, geloof in jezelf en commitment om je eigen weg te bewandelen. Je geeft zelf aan dat je daarbij veel kansen hebt gekregen, mensen bent tegengekomen die je hebben geholpen bij de onverwachte keuzes die je hebt gemaakt en bij de stappen die je hebt gezet.

 

In het helpen van anderen om hùn ambities te bereiken, ligt ook een van jòuw ambities. Toen we je tijdens ons kennismakingsgesprek vroegen waarom je ‘ja’ hebt gezegd tegen deze verkiezing, gaf je aan dat je dit niet voor jezelf doet, maar voor anderen. Dit werd ook bevestigd tijdens het werkbezoek aan de universiteit: toen we vroegen aan je naaste collega’s waarom jij topvrouw Limburg zou moeten worden, zeiden ze “omdat ze er altijd is voor haar collega’s”.

Door te laten zien wie jij bent, wat je hebt bereikt en hoe je dat hebt gedaan, hoop je een verschil te maken. Door anderen te inspireren, ze te stimuleren om hun dromen na te streven en ze te bevestigen dat het oké is om te doen.’

 Young Female Talent Limburg

Allereerste Young Female Talent Limburg Award voor Kelly Engelen

Tijdens de verkiezingsavond op 2 november werd ook de allereerste Young Female Talent Limburg Award uitgereikt. Hiervoor waren drie inspirerende jonge vrouwen genomineerd die op zeer succesvolle wijze hun eigen bedrijf runnen: Kelly Engelen van Des Anges, Britt Mooren van Buro Bruist en Laura Nieboer van Lubosch Land.

 

Uiteindelijk was het Kelly Engelen die de jury werd verkozen tot Young Female Talent Limburg 2023. ‘Kelly weet met haar bijzondere visie op duurzaamheid en het doorbreken van stigma’s ontzettend veel impact te creëren’. Dat vinden wij heel bijzonder, zeker op haar leeftijd’, aldus Kim Spauwen als vertegenwoordiger van de Young Female Talent Limburg Award.

De genomineerden voor de titel Topvrouw Limburg 2023

Fotografie: De Fotovakvrouw

Pamela Habibović

Pamela Habibović is hoogleraar Anorganische Biomaterialen aan de Universiteit Maastricht. De focus van het onderzoek dat zij in dit kader verricht, ligt met name op het gebied van biomaterialen en regeneratieve geneeskunde. Inspanningen die onder andere werden gewaardeerd met de prestigieuze Veni, Vidi, Aspasia en Zwaartekracht subsidies van de Nederlandse Onderzoeksraad.

Sinds februari 2022 is Pamela lid van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht en bekleedt ze de rol van Rector Magnificus. Uit hoofde van deze functie bekleedt zij een negental nevenfuncties, variërend van lid van de Raad van Aanbeveling van het Nederlands Studenten Orkest tot Voorzitter van de Adviesraad Student Wellbeing. Daarnaast geeft ze invulling aan zes andere nevenfuncties, onder andere als lid van diverse redactieraden van vakbladen op het gebied van biomaterialen en regeneratieve geneeskunde.

Nele Valkeneers

Nele Valkeneers is mede-eigenaar van de medtech bedrijven 2BMedical en ArchiMEDes in Maastricht. In deze rol is zij met name verantwoordelijk voor business development, commerciële contacten en Marketing. Ook werkt zij als Adviseur externe samenwerking voor het Ministerie van Defensie, waar ze hoofd is van de Innovatie hub van het Technology Center Land van de Landmacht. Sinds kort is Nele voorzitter van de Mediaraad L1.

Daarnaast bekleedt Nele een aantal nevenfuncties: ze is lid van de Regioraad Zuid van de Kamer van Koophandel, bestuurslid bij Brightlands Business Club en bij Stichting Stilgezet en actief lid van een organisatie die kinderen in Peru ondersteunt op het gebied van onderwijs.

Fotografie: De Fotovakvrouw
Fotografie: De Fotovakvrouw

Vera Tax

Vera Tax is sinds 2019 lid van het Europees Parlement in Brussel. Hier vertegenwoordigt ze de standpunten van de Partij van de Arbeid, met name op de onderwerpen: belang van de regio, duurzaamheid, transport en (kansen)gelijkheid.
Eerder was Vera actief in de lokale politiek in Venlo, onder andere als fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid, gemeenteraadslid en wethouder voor sociale zaken en jeugdzorg. Een portefeuille die haar na haar wethouderschap inspireerde om in de jaren 2018 – 2019 de directiefunctie jeugdzorg bij BOEI-Limburg te vervullen.

Aansluitend bij haar achtergrond en betrokkenheid bij culturele zaken en maatschappelijke ontwikkelingen, richtte Vera in 2010 het vrouwennetwerk Sablones op en organiseerde zij in 2019 de Roze Zaterdag in Venlo. Als huidige nevenfunctie bekleedt zij de rol van voorzitter van het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo.

We kijken terug op een hele mooie avond!

Inspirerende topvrouwen

In de foodbranche

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Blog

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Podcasts

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Externe media
Inspirerende vrouwen in food. Een ode aan meiden en dames op Internationale Vrouwendag
Aanmelden nieuwsbrief