Onze missie en visie

Missie

De stichting Topvrouwen Limburg heeft als doel vrouwelijk ondernemerschap en vrouwelijk leiderschap te stimuleren en te ontwikkelen.

Visie

De verkiezing is een eerbetoon aan de topvrouwen in Limburg die een waardevolle en opvallende bijdrage leveren aan het bedrijfsleven, gemeenschap, overheid of wetenschap. Deze topvrouwen zijn zich bewust van hun vrouwelijke eigenschappen en wenden deze actief en bewust aan om hun doel te bereiken.

Traditioneel worden onder vrouwelijke eigenschappen onder meer multitasking, het onderhouden van relaties, intuïtief aanvoelen, sociale en maatschappelijke betrokkenheid, teamwork en heldere communicatie verstaan.

Naast deze vrouwelijke eigenschappen is het nodig om ook eigenschappen in te zetten als lef, ambitie en rationaliteit om succes te hebben. De ‘Topvrouw Limburg’ onderscheidt zich doordat zij het vermogen heeft al deze eigenschappen te combineren waardoor een inspirerende mix ontstaat die zorgt voor synergie die doeltreffend is in de zakenwereld.

Met de verkiezing van Topvrouw Limburg wil de stichting deze inspirerende topvrouwen in de schijnwerpers zetten. Het doel daarvan is drieledig:

  • Passend eerbetoon geven aan de genomineerde topvrouwen.
  • Juiste aandacht voor de waardevolle toevoegingen door topvrouwen.
  • Inspirerend voorbeeld zijn voor andere vrouwen en hen stimuleren.

Topvrouwen in Limburg zullen zich aangesproken voelen en gestimuleerd worden om hun vrouwelijke energie aan te wenden in het zakenleven. Managers en eigenaren worden geïnspireerd om hun team te optimaliseren door het inzetten van topvrouwen en hun vrouwelijke eigenschappen.

Toekenning

De eretitel Topvrouw Limburg wordt jaarlijks toegekend. De topvrouw uit het Limburgse bedrijfsleven of organisatie is een persoonlijkheid die vrouwelijk ondernemerschap en vrouwelijk leiderschap stimuleert en ontwikkelt. Die een inspirerend en stimulerend voorbeeld is voor anderen.

Een topvrouw die vertrouwen uitstraalt en geeft, én een topvrouw met een gevestigde reputatie, die zich met passie inzet om het goede te doen voor mens en maatschappij.

Meer over ons

Bestuur

Jury

Raad van Advies

Reglement