Hannie Bovens nieuwe voorzitter Stichting

Hannie Bovens, Head of Regulatory & Client Reporting APG, neemt de voorzittershamer van Stichting Topvrouwen Limburg over van Eef Langenveld.

Eef Langenveld, Directeur FA Vermogen Rabobank, draagt het voorzitterschap over aan Hannie Bovens. Eef was sinds 2019 voorzitter en heeft onder haar leiding de Stichting verder geprofessionaliseerd oa door uitbreiding van het bestuur, het aanstellen van meer vrijwilligers en het verstevigen van sponsorschappen. Hiermee heeft zij samen met de bestuursleden, de jury, de Raad van Advies en alle andere vrijwilligers verder gebouwd aan deze betekenisvolle en gevestigde award voor Topvrouwen in Limburg. “In de afgelopen jaren heb ik mij met veel trots en vanzelfsprekendheid ingezet voor dit belangrijke thema. Diversiteit in denk- en leiderschapsstijl in de top van organisaties is onmisbaar om beter met de toenemende veranderlijkheid en complexiteit van vraagstukken om te gaan. De verkiezing zet al meer dan 10 jaar krachtige en inspirerende Topvrouwen uit heel Limburg in de spotlights en het was een eer om hier een bijdrage aan te leveren. Ik ben blij dat we met Hannie Bovens vanuit onze eigen gelederen een opvolger hebben. Hannie heeft een sterk netwerk, ruime bestuurlijke ervaring en is met hart en ziel betrokken bij dit thema.”

 

Nieuwe voorzitter


Hannie heeft als leidinggevende ruime ervaring in het Finance-domein. Ze is gestart bij EY, heeft daarna de overstap gemaakt naar APG, waar ze momenteel Head of Regulatory & Client Reporting is. In deze functie is ze eindverantwoordelijk voor een groot aantal rapportages voor klanten en APG zelf. Al jaren zet ze zich via nevenfuncties in voor maatschappelijk relevante organisaties, momenteel is ze commissaris bij Woonstichting Zaam Wonen. Sinds oktober 2021 is ze daarnaast bestuurslid van Stichting Topvrouwen Limburg. “Het nastreven van een betere man–vrouwverhouding ligt me nauw aan het hart. Een grote mate van diversiteit (en inclusie) helpt om de grote maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan grondiger aan te pakken. Divers samengestelde teams komen immers tot rijkere besluitvorming, bepaald vanuit meerdere invalshoeken. Ik wil me de komende jaren samen met de overige bestuursleden inzetten om bestaande (vrouwen)netwerken met elkaar te verbinden en te versterken in de ambitie om vrouwelijk ondernemerschap en vrouwelijk leiderschap binnen Limburg verder te stimuleren“, aldus Hannie Bovens.

 

Verkiezing Topvrouw Limburg


De jaarlijkse verkiezing van de Topvrouw Limburg is een aansprekend eerbetoon aan topvrouwen in Limburg die een waardevolle en opvallende bijdrage leveren aan het bedrijfsleven, gemeenschap, overheid of wetenschap. Met de verkiezing worden inspirerende topvrouwen in de schijnwerpers gezet. Op deze manier wordt de juiste aandacht voor de waardevolle toevoegingen door topvrouwen gecreëerd en kunnen zij een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen en hen stimuleren.
Een onafhankelijke jury kent de titel toe aan een topvrouw die beschikt over onder andere leidinggevende capaciteiten, visie, doorzettingsvermogen, zakelijk inzicht en maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast is zij een inspirerend voorbeeld voor andere vrouwen.
De elfde editie van deze verkiezing is op donderdag 2 november 2023. De voorbereiding van deze editie is inmiddels in volle gang. Hou hiervoor de website en onze LinkedIn-pagina in de gaten.

Deel dit bericht