Chahinda Ghossein Topvrouw van Limburg 2022

Tijdens de gala-avond op 23 september 2022 in de Paterskerk in Weert, is cardioloog-in-opleiding Chahinda Ghossein donderdagavond verkozen tot Topvrouw van het Jaar.

De Roermondse Ghossein is verbonden aan het ziekenhuis in Maastricht (MUMC+). Daarnaast is ze werkzaam als hoofdonderzoeker op het gebied van vrouw-specifieke gezondheid. Samen met haar team heeft ze tijdens haar promotie onder andere een groot onderzoekscohort opgezet, bestaande uit 1700 vrouwen uit heel Nederland. Daarnaast is Ghossein initiatiefnemer en voorzitter van stichting Queen of Hearts. Daarmee wil ze vrouw- specifieke gezondheid -zoals geestelijke gevolgen van zwangerschapscomplicaties- meer op de kaart wil zetten.

Topvrouw van het Jaar is een initiatief van Topvrouwen Limburg, een stichting met als doel vrouwelijk ondernemerschap en vrouwelijk leiderschap te stimuleren en te ontwikkelen.

Voor de titel waren dit jaar verder de Venlose advocate Marivonne van Kralingen en Esmiralda Thieme, directeur bij pensioenfonds AZL in Heerlen in de race.

 

Bekijk hier ook het verslag van Chapeau Magazine