Caroline Holtgrefe gastspreker verkiezing Topvrouw Limburg

Lastige vraagstukken op een positieve manier op de kaart zetten, dat is Caroline Holtgrefe, directeur van Topvrouwen.nl, wel toevertrouwd. Met haar ervaring in diverse management- en directiefuncties binnen het bedrijfsleven weet Caroline als geen ander de vertaalslag te maken van strategie naar operationele resultaten. Dat gender diversity zo’n aansprekend onderwerp is, helpt daar uiteraard bij – net als vele vrouwen is Caroline in haar carrière geconfronteerd met conservatisme rondom vrouwen in leidinggevende topposities. ‘Het is mooi om mede te kunnen bijdragen aan het veranderen van de mindset omtrent dit thema in Nederland: samen laten zien dat de toetreding van vrouwen in de boardroom meerwaarde heeft’. Enthousiasmeren, bewustwording creëren, verbinden en oog voor resultaat, dat zijn Carolines primaire doelen.

Bij Topvrouwen.nl komt Carolines talent om geëngageerd én resultaatgericht te zijn samen: zo professionaliseerde zij de database waarin board ready én gearriveerde topvrouwen zich zichtbaar maken. De database is, met behulp van input van zowel kandidaten als gebruikers, de afgelopen jaren steeds verder geoptimaliseerd: zo zijn er nieuwe selectievelden toegevoegd en is de gebruiksvriendelijkheid verhoogd. Dit tot tevredenheid van bestuurders en executive searchers die de database gebruiken om de juiste vrouw te vinden én tot tevredenheid van kandidaten die de noodzaak in van een actueel profiel inzien.

Topvrouwen.nl maakt vrouwen zichtbaar en ontkracht daarmee de mythe dat er in Nederland niet voldoende hooggekwalificeerde topvrouwen te vinden zijn. Die boodschap is goed aangekomen: anno nu is Topvrouwen.nl uitgegroeid tot platform met grote naamsbekendheid en invloed op de boardroomagenda’s van Nederlandse bedrijven. Wat in 2016 begon als manier om capabele vrouwen zichtbaar te maken, nam een hoge vlucht.’ De teller van onze database met board ready topvrouwen zal naar verwachting in 2019 doorgroeien naar meer dan 2.000 vrouwen’. Caroline blijft zich inzetten om de aandacht op de database van Topvrouwen.nl te vestigen: zo worden ondernemingen in staat gesteld zelf de regie te houden bij het realiseren van man/vrouwbalans.

Deel dit bericht